luni, 11 octombrie 2010

Miercuri, 13 octombrie, la ora 16:00 în Soroca ne vom întîlini în faţa Cetăţii împărţim "Panglică tricolor pentru Limba Română !"

  Stimaţi cititori mai întîi de toate vreau să anunţ că voi organiza o acţiune de promovare a limbii române în oraşul natal Soroca, totodată această acţiune va mai avea loc în Chişinău şi Ialoveni. Ne vom întîlni în faţa Cetăţii Soroca, la ora 16:00. Iar de aici ne vom porni să distribuim panglica tricolor. Sunt bine veniţi toţi doritorii ce doresc să se alăture grupului nostru, să facă o schimbare în constituţie, toţi cei care consideră că limba Moldovenească nu există şi cei care sunt pentru limba Română în constiuţie.

  Scurt şi informativ despre gafă din constituţia RM:
Articolul 13: Limba de stat, functionarea celorlalte limbi. 1. Limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească funcţionand pe baza grafiei latine.


  Scopul acţiunii :
Pentru schimbarea articolului 13 în sensul respectării adevărului, respectiv limba de stat sa fie limba Româna şi în Constituţie, şi tot odată o acţiune de i promovarea limbii Române.


 Scurt istoric despre acţiune:
Grupul de acţiune Deşteptarea a început pe 31 august o campanie de sensibilizare a opiniei publice pentru schimbarea articolului 13 în sensul respectarii adăvarului, respectiv limba de stat sa fie limba româna si in Constituţie. Astfel în fiecare luna pe data de 13 va fi organizat o astfel de acţiune, aceasta data reprezentînd  articolul 13.

  P.S. Nu vreau să fac  nici o discriminare,  doar vreau să anunţ că primii care vor primi această panglică tricolor vor fii membrii clubului "made by hands" (se mai schimbă de vreo 10 ori denumirea, asta deam n-am eu idee) dacă eşti şi tu de la Stere ai şi tu această posibilitate să fii printre primii care vor primi această panglică, trebuie să vii la orele 15:00 în cab.109. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu